Published On: Uto, sij 29th, 2013

Iz zasjede pucano na bikere

”Vozili smo se na motociklima preko polja, neki momak se skrio u šumi i pucao na nas, mene je pogodilo u ruku, ruka mi je sada zavijena, ne mogu s njom micati, a metak mi još nisu izvadili”, priča Frano Č., 47-godišnji zaljubljenik u moto-sport, koji je ranjen kada je netko iz zasjede zapucao na skupinu motociklista u Vinjanima kod Posušja.
Kako doznaje Dnevni list, skupina od 15-ak motociklista ove je nedjelje išla u uobičajenu vožnju motociklima po prirodi, ali je na njih zapucano dok su prolazili kroz Vinjane. Metak je pogodio upravo nesretnog Franu.
Sutra bih trebao kod kirurga u Široki Brijeg da mi on objasni što dalje“, kazao je Frano, kojem liječnici još nisu uspjeli izvaditi metak.
Ja sam bio u toj skupini. Nas 15-ak se vozilo preko polja, tu se nalazi jedan šumarak i iz tog šumarka je pucano. Ne znamo tko je pucao, je li neko dijete netko stariji. Metak je pogodio Franu, ali mi smo se zaustavili tek nakon dva kilometra, jer je on stao i rekao “udari me netko kamenom u ruku”. Pitali smo je li možda kamen frknuo od motora, ali je on govorio kako ga je netko baš pogodio, skinuo je majicu i vidio krv. Tada smo shvatili da je riječ o metku. On se odvezao u Hitnu pomoć, a mi smo se vratili natrag da vidimo tko je to pucao, no nikoga u šumarku nismo našli“, prepričao je za Dnevni list jedan od bikera iz napadnute skupine.
Prema posljednjim informacijama iz policije, brzo bi trebao biti uhićen i osumnjičeni.
Imamo indicije tko je pucao, ali zasad ne možemo dati više informacija”, rekli su u MUP-u Zapadno-hercegovačke županije.
Što se tiče oružja iz kojeg je pucano, riječ je o zračnoj pušci izrazito jake snage. Metak je probio zaštitno odijelo na motociklistu, probio mu je majicu i zabio se duboko u ruku, morali su ga voditi u bolnicu u Mostar, a metak mu još nije izvađen iz ruke. Na pitanja o motivima pucnjave na bikere, nitko nije mogao dati odgovor.
Ovaj motociklist je obični građanin, zaljubljenik u moto-sport, postoji velika skupina ovih motociklista, svake se nedjelje opuštaju, kroserima obilaze brda i teško dostupne terene i zaista se ne zna zašto bi netko pucao na njih“, kazali su građani.
bljesak.info