Published On: Uto, ožu 28th, 2023

Iz SBB-a poručili Nikšiću da za ministre ne smije prihvatiti izborne kradljivce

Član Kolegija predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH, oglasio se povodom formiranja nove Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

– Nakon što su u javnosti objavljena imena više kandidata za ministre u budućoj Vladi FBiH, SBB je neprijatno iznenađen da se na popisu nalazi Anel Kljako. Podsjećamo javnost da se radi o osobi koja je zbog izborne krađe isključena iz Saveza za bolju budućnost BiH. Tu neospornu krađu glasova, koju je počinio Kljako, prethodno je utvrdilo Središnje izborno povjerenstvo BiH. Nova vlast okupljena oko SDP-a, kao jedno od svojih strateških opredjeljenja, obećala je građanima borbu protiv korupcije i izbornih prevara. Eventualnim izborom Kljake za ministra, buduća Vlada FBiH bi unaprijed bila nepopravljivo kompromitirana, naveo je Krivić u izjavi za javnost.

Podsjetimo Anel Kljako je Mostarac, bio je član SBB-a, a krađa glasova zbog koje je kažnjen odnosi se na izbore za Gradsko vijeće Mostara. Nakon što je isključen iz SBB-a, prešao je u NES koji ga je kandidirao za ministra trgovine u Vladi FBiH./HMS/

guest
nije obvezno
1 Komentar
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Odlući se, ili jesi ili nisi

SSB? Ko to bješe? Aha, to su oni Fahrini.