Published On: Pon, kol 27th, 2018

Iz parlamenta i Vlade RS-a osuđuju napad na novinara BN televizije

-Sloboda medija i izražavanja temelj je svake demokracije. U RS je ta sloboda garantirana Ustavom i svim drugim zakonskim aktima – naveo je Čubrilović. 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović najoštrije je osudio fizički napad na novinara Vladimira Kovačevića te zatražio od policijskih i tužiteljskih institucija da hitno otkriju počinitelje i motive.

Očekuje da policija hitno identificira napadače i motive napada na novinara Kovačevića, koji je i skupštinski izvještač RTV BN.

-Ovakvi napadi apsolutno su neprihvatljivi i institucije moraju brzom reakcijom da pošalju poruku da se nasilje nad građanima RS-a neće tolerirati i da će počinitelji biti brzo i adekvatno sankcionirani – istaknuo je Čubrilović u pisanoj izjavi.  I Vlada RS-a najoštrije osuđuje fizički napad na novinara Kovačevića.

-Slobodno novinarstvo je jedna od najvažnijih tekovina demokratskih društava, stoga sinoćnji napad i ugrožavanje osobne sigurnosti novinara smatramo napadom na ustavom zagarantiranu slobodu misli i opredjeljenja, te javnog izražavanja mišljenja – priopćeno je iz entitetske vlade.

I oni od nadležnih institucija očekuju da ovaj slučaj u najkraćem roku rasvijetle, te počinitelje privedu pravdi, što je ranije zatražio i predsjednik RS-a Milorad Dodik.

U znak protesta, nakon što je pretučen njihov novinar Vladimir Kovačević, BN televizija je jutros počela jutarnji Dnevnik i Vijesti zatamnjenim ekranom na kojem je bio natpis: “Otvoreni protest zbog napada na novinara BN TV. Tražimo od MUP-a RS-a da otkrije napadače”.

Kovačević je sinoć objavio na društvenoj mreži da su ga u naselju Obilićevo u Banjoj Luci brutalno pretukla dvojica nepoznatih mladića.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare