Published On: Fri, Aug 21st, 2015

IZ KOJE JE PROISTEKLA INICIJATIVA ZA BIH Ivanić: Konferencija u Beču je nastavak Berlinskog procesa

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić mišljenja je da će Konferencija koja će biti održana 27. kolovoza u Beču doprinijeti smirivanju političkih prilika u regiji.
Kako je kazao danas novinarima, Konferenciju u Beču smatra ozbiljnom i podsjeća da je zapravo nastavak Berlinskog procesa iz kojeg je proistekla inicijativa za BiH, koja je omogućila ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) i otvorila mogućnost da BiH dobije status kandidata.
Na konferenciji će se više baviti infrastrukturnim stvarima, rekao je Ivanić, napominjući da je tijekom posljednje posjete Srbiji ukazao na značaj rekonstrukcije pruge Sarajevo – Beograd.
Međutim, dodao je da postoje i drugi projekti koje će predstavnici Vijeća ministara iznijeti te da će biti govora i o političkim procesima u regiji i smirivanju političkih prilika.
Regionalna konferencija u Beču organizira se pod okriljem Eurokomore u Gospodarskoj komori Austrije, a u okviru pripreme za bečki summit posvećen zapadnom Balkanu, koji će biti održan 27. kolovoza.
Konferencija se ocjenjuje kao najvažniji regionalni događaj na kojem će biti predstavljeni infrastrukturni projekti za područje zapadnog Balkana.