Published On: Wed, Oct 29th, 2014

“Srbi muhamedanske vere”: Narodnost BOŠNJAK, Zanimanje SRBIN

BOSSKako bi bili među onih pet zastupnika iz Skupštine sarajevske županije, koji će biti imenovani u Dom naroda Federalnog parlamenta, zastupnici Bosanske stranke (BOSS) Haris Pleho i Rasim Smajić Središnjem izbornom povjerenstvu izjasnili su se kao pripadnici srpskog naroda.

Iako je Središnje izborno povjerenstvo objavilo kako ne može komantirati ovaj slučaj niti druge slične slučajeve, mediji, upućeni u ”pokrštavanje” iznose detalje.

Tako MojPortal navodi da su do sada sigurno izabrana dvojica zastupnika za koje se zna nacionalna pripadnost iz prethodnih mandata, a to su: Predrag Kojović iz Naše stranke i Slaviša Šućur iz SDP BiH.

”Njima će se po svoj prilici, ako se informacija i službeno potvrdi, pridružiti i izaslanici iz srpskog naroda Haris Pleho i Rasim Smajić!”, navodi spomenuti portal.

pleho“Srbin” Pleho, koji je inače vijećnik u Gradskom vijeću Sarajevo i zamjenik predsjedatelja Općinskog vijeća Novi Grad za portal Klix je rekao da takvo što ne želi potvrditi, ali ni negirati i da će sve biti jasno kada se konstituira županijska Skupština. Drugim riječima, znači, čovjek se izjasnio kao Srbin!

“Smiješno je da se ozbiljni ljudi bave time tko se kako izjašnjava s obzirom da znamo u kakvom nam je kolapsu ekonomija u Kantonu. Imamo mi i preozbiljnih pitanja o kojima trebamo razgovarati, a ne tko se kako izjasnio. To kako smo se ja i moj prijatelj izjasnili znat će se svakako na sjednici kada se bude birao Dom naroda”, rekao je Pleho i dodao kako je demokratsko pravo da se svatko izjasni kako hoće, a da on zna “tko je i šta je”. Znači, čovjek se 100% izjasnio kao Srbin!

“Također, svako može dati svoje mišljenje o tome, to je također demokratsko pravo”, rekao je sarajevskim medijima “Srbin” Haris Pleho.

Ovime bi BOSS postao ozbiljan čimbenik u srpskom klubu Doma Naroda Federacije BiH. Moguće da se Haris Pleho odluči i za idući korak, kandidatura za Potpredsjednika Federacije iz reda srpskog naroda. Trebaju mu još 4 potpisa. Kolega Rasim iz kluba Srba će valjda potpisati.

Inače, Haris Nemanja Pleho je trenutno vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad i Gradskom vijeću, gdje se izjašnjava kao “ostali”.

Preporučena knjiga za razumijevanje članka: “Znameniti Srbi Muhamedanci”

knjiga1