KAŽU DA JE CURA BOMBA: Lovila selfie, optužili je za selefi. I poćerali u Srbija…

Vlasti Bosne i Hercegovine u utorak su odlučile protjerati 24-godišnju državljanku Srbije koja je proglašena opasnom po nacionalnu sigurnost zbog veza s radikalnim islamističkim krugovima, potvrđeno je tijekom dana iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Identitet državljanke Srbije nije poznat a objavljeno je tek kako su njeni inicijali A.Š. te kako je ona protjerana iz BiH uz mjeru zabrane ponovnog ulaska u tu zemlju u razdoblju od pet godina.

Srbijansku državljanku koja se dovodi u vezu sa radikalnim islamistima-selefijama u BiH locirali su inspektori za strance u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA).

Ona je pronađena i privedena na području Sarajeva te je nakon toga privremeno internirana u imigracijsko središte u koje se smještaju stranci bez reguliranog boravka u BiH.

Akcija “Damask”

Pojašnjeno je kako je protjerana državljanka Srbije u braku s državljaninom BiH čiji su inicijali E.H.

Njega su ranije uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u sklopu operacije “Damask” čiji je cilj bio presjecanje mreže koja je novačila dragovljce za borbu u redovima terorističke organizacije Islamska država (IS) u Siriji i Iraku.

Pripadnici SIPA-e su u rujnu 2014. godine na području Sarajeva, Kiseljaka, Zenice, Maglaja, Ošvi, Gornje Bočinje i Gornje Maoče uhitili 16 osoba a tada je priveden i Emin Hodžić kao jedan od sljednika radikalnog imama Bilala Bosnića.

Još jedanaest osoba privedeno je u nastavku ove operacije u studenom prošle godine.