Published On: Uto, stu 20th, 2018

Ivica Todorić izašao iz Remetinca

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u utorak oko 17 sati izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu gdje je smješten nakon što je 7. studenoga izručen Hrvatskoj.

Nakon izlaska iz zatvora Todorić je u pratnji supruge ušao u automobil i nije davao izjave.

Obrana Ivice Todorića uplatila je jamčevinu od 7,5 milijuna kuna na račun suda. Nakon završenog ročišta koje je održano u 15 sati, odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković potvrdili su da njihov klijent izlazi na uvjetnu slobodu.

Na novinarsko pitanje tko je prikupio novac za jamčevinu odvjetnica Sloković je tek kratko komentirala da nije bilo lako, da su prijatelji skupljali jamčevinu tri dana.

Todorić mora dati obećanje da neće bježati, a osim potvrde o uplaćenom jamstvu, izrečene su i mjere opreza, odnosno bit će mu oduzeta putovnica i dobit će zabranu napuštanja Zagreba. 

Izlazeći iz zgrade suda odvjetnica Jadranka Sloković novinarima je kazala da je jamčevina stigla te da je sudac istrage ukinuo istražni zatvor, uz određene mjere opreza. „Todorić je dao obećanje da neće napuštati boravište bez dozvole suda i to je to”, kazala je odvjetnica, dodajući da će Todorić danas izaći iz zatvora u Remetincu gdje se nalazi od izručenja Hrvatskoj.

Sloković nije željela otkriti tko je dao novac za jamčevinu. Ipak, kazala je da sud zna tko je uplatitelj.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić kazao je da Todorić na ročištu upozoren da, ukoliko bude prekršio dio mjera opreza, jamstvo pripada državi, a on se vraća u istražni zatvor. Na pitanje zna li tko je uplatitelj jamčevine Devčić je kazao da je za sud relevantno samo da je novac položen.

Todorića su nakon ročišta vratili u Remetinec, gdje se razdužio te je pušten na slobodu.

Zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora Todorić je osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare