Published On: Sri, lis 18th, 2017

Ivica Todorić ide u istražni zatvor, svi ostali mogu na slobodu

Zoran Luburić, sudac istrage na Županijskom sudu u Zagrebu, odlučio je da svi osumnjičeni u slučaju Agrokor idu na slobodu osim Ivice Todorića

Sudac je odredio Ivici Todoriću (u odsutnosti) jednomjesečni istražni zatvor. Njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković nisu bili voljni komentirati odluku suca tek su dodali da će na ovu odluku podnijeti žalbu.

‘Ako se Ivica Todorić pojavi u Hrvatskoj, on će završiti u Remetincu, a s obzirom na ovu odluku sada će se moći raspisati i međunarodna tjeralica za njim’, rekao je Ljubo Pavasović Visković jedan od odvjetnika Ivana Crnjca.

Prema riječima Ante Nobila, branitelja Piruške Canjuge, sud je očito smatrao da ne postoji dovoljno dobra argumentacija.

Sud nije ništa obrazložio, samo je donio odluku, kazao je novinarima Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića.

‘Za mog branjenika to znači da je odbijen prijedlog o istražnom zatvoru. On će doći u Hrvatsku i obaviti razgovor. Ovo je pobjeda obrane.  Sada nema hitnosti, možemo dogovoriti termin ispitivanja na koji moj klijent dolazi kao i svaki drugi građanin. Očekujem razgovor s policijom. On će iznijeti obranu i negirati ono za što ga se sumnjiči, a on dolazi u RH sutra ili preksutra’, kazao je Olujić.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x