Published On: Ned, tra 21st, 2013

Ivica Dačić verbalno se sukobio s građanima, zasmetao mu i natpis: Izdao si Kosovo!

“SPAVATE li mirno?”, upitao je jedan od građana premijera Srbije Ivicu Dačića koji je danas bio nazočan na startu beogradskog maratona. Naime, premijera te zemlje dočekao je transparent “Izdao si Kosovo”, a situacija je tijekom jutra bile pred usijanjem. 
“Je i vama draže da protjeraju Srbe s Kosova, pa da onda plačemo”, odgovorio je protupitanjem Dačić nezadovoljnom građaninu. Dačić je rekao i da sasvim mirno spava.
Beogradski mediji izvijestili su kako je jutros bilo niz incidenata, a osim transparenta koji je postavljen ispred Dačića i sa razglasa se mogao čuti povik “Izdao si Kosovo”.
“Publika nije reagirala na transparent i poruke s razglasa već su vikali: Maraton! Maraton!”, stoji u izvještaju Blica. Premijer Dačić rekao je da je došao na maraton iako mu prijete. Isti izvor navodi da je premijer inzistirao da policija ne reagira na prosvjednike.
Podsjetimo kako je jučer objavljeno da su premijer Dačić i  prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić dobili na stotine prijetećih SMS poruka. Prijetilo im se smrću zbog sporazuma iz Bruxellesa. Naime, članovi Srpske radikalne stranke dijelili su letke s brojevima telefona članova vlade a dijelili su se u  Beogradu, Smederevu, Kikindi, Novom Sadu, Leskovcu, Požarevcu, Kosovskoj Mitrovici i drugim gradovima u Srbiji.  Radikali su pozvali stanovništvo da izraze nezadovoljstvom sporazumom za Kosovo.