Published On: Uto, svi 4th, 2021

SRBI U POSAVINI ZAHVALJUJUĆI CIK-u DOBILI SVOG KOMŠIĆA: Član je “Posavske stranke” sklone DF-u, nisu ga birali Srbi i oteo im je mjesto koje mu ne pripada…

ODŽAK – Središnje izborno povjerenstvo (CIK) BiH, omogućilo je posavskom Komšiću – Hrvatu Elvisu Živkoviću iz Orašja da politički napreduje proglašavajući se Srbinom, a  njegovo pozicioniranje u Domu naroda Parlamenta FBiH dodatno je ugrozilo položaj Srba u Posavskom kantonu.

Predsjednik Općinskog odbora SNSD-a iz Odžaka Damir  Ivetić je rekao Srni da je Živkoviću na jučerašnjoj sjednici Skupštine Posavskog kantona potvrđen odlazak u Dom naroda Federalnog parlamenta i da je riječ o novom slučaju “Željka Komšića”.

– Ovo predstavlja dodatan udarac za opstanak Srba na ovom području i očiti ples za njihove legitimne predstavnike u općinama Odžak i Domaljevac-Šamac da se obezvrijede, a njihov rezultat umanji – istaknuo je Ivetić.

Istaknuo je da je ovo pokazalo apsurdnost Izbornog zakona BiH za koji smatra da ga treba hitno promijeniti i uskladiti s konstitutivnim narodima BiH.

Ivetić je objasnio da je ovaj  član Posavske stranke bliske Komšićevom DF-u,  Elvis Živković nije Srbin, da u sebi nema ništa srpsko niti  je kršten u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, na izborima 2018. u srpskim mjesnim zajednicama Novi Grad, Trnjak, Dubica, Lepnica, Brvnik osvojio je samo 13 glasova, što dokazuje da nema podršku Srba i da je izabran glasovima simpatizera prokomšićeve “Posavske stranke”. Inače mahom je glasove Hrvata u ovom kantonu osvojio HDZBIH.

Komšićevci ne poznaju drugog načina nego ugrađivati se u tuđe izborno pravo

Ove navode dokazuje i činjenica da je njegova stranka, kako sebe naziva Posavska stranka, na izborima 2020. godine u općini Odžak osvojila samo 50 glasova, dok je SNSD osvojio više od 200 i prvi zastupnički mandat – podsjetio je Ivetić.

Također je istaknuo da je Elvis Živković jedini “Srbin” koji je zaposlen u institucijama Posavskog kantona, što je dodatno pogoršalo ionako težak položaj srpskog naroda u ovom kantonu.

– Sve je ovo osmislio SIP i događa se prije velikog blagdana Uskrsa, što nas dodatno vrijeđa i ponižava. Hitno je potrebno zaštititi srpski narod u Posavini – naveo je Ivetić i istaknuo da Srbe u Posavini trebaju podržavati i štititi svi nivoi BiH, kao i Republika Srpska.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x