Published On: Sub, kol 20th, 2016

Ivanić: Sa Vučićem nismo razgovarali o referendumu u RS

KOZARSKA DUBICA – Mladen Ivanić, srpski član predsjedništva RS, istakao je prije komemoracije u Donjoj Gradini, predstavnici Srpske sinoć nisu razgovarali o referendumu u RS s Aleksandrom Vučićem, premijerom RS.

On je novinarima potvrdio da se prije komemoracije sastao u Donjoj Gradini sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Srpskog narodnog vijeća Miloradom Pupovcem.

“Razgovarali smo o općoj poziciji srpskog naroda u svim zemljama gdje Srbi živi i nije bilo nikakvih posebnih tema”, rekao je Ivanić.

On je naglasio da referendum nije uopće bio tema razgovora, jer je premijer Srbije jasno rekao da su to unutarnje stvari BiH i Republike Srpske u koje on ne želi da se upliće.

“Govorili smo o potrebi naše bolje suradnje, da razmijenimo informacije i temama od interesa za srpski narod u cjelini”, rekao je Ivanić.

On je ponovio raniji stav da referendum o Danu Republike treba održati, ali ne pred izbore. “Moje mišljenje je da je referendum trebalo održati poslije izbora, ali kada je odluka Narodne skupštine u vezi s tim donesena ona se treba provesti i ne vidim nijedan razlog zašto se ona ne bi provela”, zaključio je Ivanić.

On je ocijenio da su “oni koji su izazvali 9 siječnja morali biti svjesni da će dobiti odgovor”.

Član Predsjedništva BiH izjavio je u Kozarskoj Dubici da na mjestima stradanja, posebno iz Drugog svjetskog rata, na kojima je bilo toliko žrtava i ubijanja treba biti stalno prisutan. “Ove godine sam bio iu Jadovnu, iu Šušnjaru, iu Donjoj Gradini, i svojim prisustvom tim mjestima nastojimo damo veći značaj i težinu tim žrtvama nego što je to uobičajeno”, rekao je Ivanić novinarima sinoć nakon komemorativnog skupa u Donjoj Gradini.

On je dodao da na puno mjesta na kojima su ljudu stradavali nema nikoga i zbog toga je večerašnji komemorativni skup u Donjoj Gradini bio impozantan.

“Drago mi je da je bilo toliko ljudi i da se na pravi način posvećuje pozornost ljudima koji su stradali u tom ružnom i teškom vremenu za koje bih volio da se nikad više ne ponovi, a da se ne bi ponovilo to vrijeme – mi moramo stalno da budemo prisutni “, naglasio je Ivanić.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>