Published On: Sri, pro 24th, 2014

Ivanić s Vučićem i Nikolićem o prilikama u BiH

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da će s predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem danas u Beogradu razgovarati o političkim prilikama u BiH, i o novoj inicijativi Europske unije za BiH.

Ivanić je rekao da će s Nikolićem i Vučićem razgovarati i o pitanjima od zajedničkog interesa za Srbiju i BiH, i o regionalnim projektima bitnim za dve zemlje.

“Razgovarat ćemo o projektu koji je ideja Srbije i koji ima smisla, a odnosi se na rekonstrukciju pruge Sarajevo-Beograd”, naveo je Ivanić za Betu. Dodao je kako želi unapredjenje odnosa sa Srbijom, ističući da posebnu korist od te suradnje treba imati istočni deo Republike Srpske.

“Trebamo smisliti određene projekte koji će se prvenstveno odnositi na područje južno od Zvornika, na romanijski plato i Hercegovinu, koji su najnerazvijeniji”, kazao je Ivanić.

Komentirajući peticiju za očuvanje RS, koju je potpisalo 150 javnih osoba i organizacija iz Srbije, među kojima Vojislav šešelj i “Dveri”, predsedavajući Predsedništva BiH je rekao da je “svaka briga o RS dobrodošla, ali ta briga podrazumeva i veću informiranost ljudi koji tu brigu iskazuju”.

“Ne vidim nikakvu posebnu ugroženost RS u ovom trenutku. Naprotiv, mislim da je RS stabilna, međunarodno priznata i da su mnogo manji izazovi koji su pred njom 20 godina od potpisivanja Daytona, u odnosu na one kojih je bilo prije deset ili 15 godina”, ocenio je Ivanić.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare