Published On: Sun, Sep 3rd, 2017

IVANIĆ: S Vučićem ćemo u Sarajevu otvoriti pitanje granice i razmjene teritorija

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić očekuje da će najvažnije teme tijekom predstojeće posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića BiH biti pitanja granice i stvaranje boljih političkih odnosa, ali ne i izgradnja zajedničkog auto-puta.

“Prilikom mog posljednjeg boravka u Beogradu s Vučićem sam se dogovorio o osnovnim temama za razgovor tijekom njegove predstojeće posjete BiH. Mislim da ćemo pokušati otvoriti priču i definirati gdje Srbija ima interes za razmjenu teritorija, da se neke nelogičnosti oko granice isprave i da BiH u tome aktivno sudjeluje”, rekao je Ivanić.

Srpski član Predsjedništva BiH kaže da treba stvarati pozitivan politički ambijent.

“Bit će puno konkretnih i praktičnih tema, ali ne očekujem priču o auto-putu jer o tome nema suglasnosti unutar BiH, niti mislim da će je biti u skorije vrijeme”, rekao je Ivanić.

Ivanić očekuje poboljšanje odnosa BiH i Srbije i smatra da je to svojevrsni test za obećanja bošnjačkih lidera. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru posjete BiH 7. i 8. rujna trebao bi boraviti i u gradu Istočno Sarajevo, neslužbeno saznaje Srna./HMS/