Published On: Wed, Feb 1st, 2017

IVANIĆ S VELEPOSLANICIMA: Sve podsjeća na devedesete

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić razgovarao je, u odvojenim susretima, s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack, veleposlanikom Velike Britanije u BiH Edwardom Fergusonom, veleposlanicom Savezne Republike Njemačke u BiH Christijanom Hohmann i veleposlanicima Rusije u BiH Petrom Ivancovim.

Ivanić je upoznao veleposlanike o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, te izrazio zabrinutost u vezi s posljednjim zbivanjima na političkoj sceni i trenutnim razvojem prilika na unutarnjem planu.

Istaknuo je kako teme koje su otvorene i retorika koja se koristi podsjećaju na devedesete godine prošlog stoljeća, što je ozbiljno zabrinulo i građane BiH.

– Bosna i Hercegovina se ne samo udaljila od puta ka budućnosti, već i vratila u prošlost – naglasio je Ivanić.

Naglasio je potrebu da se, osim domaćih političara, i međunarodni predstavnici aktivno uključe pozitivnim inicijativama, kako bi zajednički opću političku klimu vratili na normalan kolosijek.

Samo tako, ukazao je Ivanić, u institucije je ponovo moguće vratiti pitanja koja su od životnog značaja za građane BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH./HMS/