Published On: Mon, Oct 12th, 2015

IVANIĆ: Republika Srpska ima pravo na referendum i osporavanje tog prava je pogrešno

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra kako Republika Srpska ima pravo na referendum, iako referendum koji je najavljen “nije najsretniji i nije izabrano najbolje pitanje”.

– Ovaj referendum nije najsretniji, nije izabrano ni najbolje pitanje, ali Republika Srpska ima pravo na referendum i osporavanje tog prava je pogrešno – rekao je Ivanić.

Ivanić je za “Pres Republike Srpske” istaknuo kako on ovakav referendum ne bi organizirao i kako se nada da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naći rješenje “da se izvuče iz referendumske priče, jer vidi da ga traži”.

Odgovarajući na pitanje hoće li doći na sastanak kod predsjednika Dodika, koji je najavljen za petak, Ivanić je rekao kako se sa Dodikom može sastati samo kao član Predsjedništva BiH, ali ne kao predsjednik PDP-a i jedan od lidera Saveza za promjene jer je to zajednička odluka tog saveza.

Ivanić je ocijenio i kako nema razloga za bilo kakvim promjenama u Vijeću ministara BiH, pa tako ni za mogući ulazak SBB u vlast na razini BiH.