Published On: Sat, Aug 26th, 2017

IVANIĆ: Privođenje američke državljanke je bilo nepotrebno

Američka državljanka prije dva dana je kažnjena zbog “drskog ponašanja” u Sarajevu. Tačnije, zbog pokazivanja srednjeg prsta prema pratnji član Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. Cijeli događaj danas je kratko komentarisao i član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

“Političari su teme komentara. Imate one koji vas podržavaju, i one koji ne. Apsolutno je pravo čovjeka da kaže šta hoće, osim ako nije ugrožena sigurnost”, naveo je Ivanić.

 

Američka državljanka inicijala L. F. P je prije dva dana privedena u Policijsku stanicu Centar u Sarajevu zbog drskog ponašanja. Kako je rečeno u MUP-u Kantona Sarajevo, 26-godišnjoj Amerikanki izdat je prekršajni nalog koji je prihvatila i platila novčanu kaznu.

 

Ona je, kako je potvrđeno za N1, nešto prije 12 sati na raskrsnici ulica Koševska i Titova pokazala srednji prst prema koloni službenih automobila u kojoj je, prema navodima, bio i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

 

Nakon ovoga, policija je kod zgrade Općine Centar zaustavila automobil u kojem se nalazila američka državljanka zajedno sa prijateljem.

 

Privedena je u PU Centar gdje joj je nakon informativnog razgovora uručen prekršajni nalog zbog izvršenog prekršaja iz člana 8. stav 1. tačke c. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo (drsko ponašanje), koji je prihvatila.