Published On: Čet, pro 7th, 2017

IVANIĆ: Potpuno su se raspali hrvatsko-bošnjački odnosi u FBIH. Očekujem intervenciju međunarodne zajednice

Govoreći o odnosima u BIH Ivanić je kazao da su problem odnosi u Federaciji. Da Bošnjaci i Hrvati danas imaju potpuno suprotstavljene poglede zapravo o svemu unutar FBIH.

Radi se o dva potpuno različita politička koncepta. Hrvati žele da im nitko ne može nametati predstavnike u vlasti. Bošnjaci ne žele da Hrvati biraju predstavnike nego da ih im biraju Bošnjaci.

Ne postoji minimum šanse da se donese dogovor o Izbornom zakonu. Jasno je da FBI ide u potpunu političku krizu i samim time i BIH. Međunarodna intervencija je više nego očita. A moje je da osiguram da RS u toj intervenciji ne bude predmet kojim će se netko baviti.

Ivanić je kazao i da Haaški tribunal nije donio ništa novo, osim vraćanja u prošlost. Presuda šestorci je samo ubrzala raspad tih odnosa koji su odavno raspadnuti.

Kazao je da svaka strana u BIH ima svoj pogled na prošlost. Da on ne vjeruje u Haag jer je Haag sudio selektivno. Kazao je da nitko u BIH neće nikada prihvatiti da je ABIH bila nevina vojska. I da u ratu nije bio nitko čist.

Haaški sud presudio je 3% kazni i godina za 26% srpskih žrtava. To mi daje pravo da zaključim da taj sud nije objektivan.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x