Published On: Ned, ožu. 12th, 2017

Ivanić otputovao u posjetu Izraelu i Palestini

Izaslanstvo BiH, koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić, otputovalo je u posjetu Izraelu i Palestini.

Tijekom posjete Izraelu, izaslantvo BiH sastat će se s predsjednikom Izraela Reuvenom Rivlinom, premijerom Benjaminom Netanyahuom, predsjednikom izraelskog parlamenta Knesset Yulijem Edelsteinom i ministrom obrane Avigdorom Liebermanom.

Ivanić će se u Jerusalemu sastati s Nјegovim blaženstvom patrijarhom Jerusalema i sve Palestine, Teofilom III. Programom je predviđen sastanak izaslanstava BiH s predstavnicima Svjetskog židovskog kongresa, obilazak Memorijalnog centra ”Yad Vashem”, polaganje vijenaca u Sali sjećanja, posjeta Sveučilištu Bar Ilan u Tel Avivu i sadnja drveta masline u Gaju nacija.

Tijekom boravka u Palestina, izaslantvo BiH će se sastati s predsjednikom Palestina Mahmoudom Abbasom i Komitetom za pregovore. Posjetom je predviđen i sastanak s palestinskim vjerskim dužnosnicima i polaganje vijenca u Mauzoleju Yassera Arafata.

U izaslanstvu su, osim predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i predstavnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Elvir Čamdžić. /HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer