Published On: Uto, ruj 20th, 2016

IVANIĆ: Nadam se da će aplikacija smiriti strasti da se bavimo organizacijom zemlje. Jer ovo podsjeća na ratnu retoriku…


BANJALUKA – Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je danas da je evidentno da se sigurnosna situacija u BiH pogoršala i da posebno u Sarajevu ima retorike koja podsjeća na ratni period.
“To ničemu ne služi i ovo je pokušaj nasilnog discipliniranja  jednog naroda u BiH, a to nikada nije dovelo do dobrog rezultata. Ne mogu shvatiti da se od ovakve jedne teme napravio ključni politički događaj”, rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci.
On smatra da trenutno političko inaćenje može proizvesti ozbiljne probleme koje ne treba potcjenjivati. “I međunarodne institucije trebaju više razmišljati o sigurnosnim aspektima u BiH, nego o ovom političkom nadmudrivanju”, rekao je Ivanić.
Ukazujući na odnos protestanata i katolika u Irskoj koji međusobno toleriraju datume koje slave, Ivanić je istaknuo da to treba učiniti iu BiH. “Znam da će na kraju 9. siječnja ostati blagdan Srpskoj i u to sam siguran”, poručio je Ivanić. On je rekao da Savez za promjene neće predlagati sazivanje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.
“Ako ostane sve kako jeste, vidimo se u nedjelju na referendumu”, poručio je Ivanić.
On je istaknuo da će pozitivan odgovor na aplikaciju BiH za članstvo u EU mogao smanjiti sukobe i okrenuti političare odgovorima na tehnička pitanja u vezi s organizacijom zemlje.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x