Published On: Ned, svi 21st, 2017

IVANIĆ: Mora se naći mehanizam da Hrvati mogu izabrati svoje predstavnike

Neće doći do otcjepljenja Republike Srpske, poručio je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić u razgovoru za N1.

On je kazao da takav scenarij nije realan, ali i da razumije Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, koja nema o čemu drugom pričati.

“Neće doći do otcjepljenja Republike Srpske. Ima ljudi koji u to vjeruju, ali ja znam da to nije realno. Srbija to ne bi podržala zbog Kosova. Jasno je rečeno, nemate podršku. Lijepo to zvuči, o čemu će Dodik više pričati? Ja ga razumijem. Dok god pije vode, o čemu drugom da priča? O investicijama kojih nema. Ali moram reći i da neće biti Bosne i Hercegovine bez entiteta. Tko će mijenjati Ustav, mi sami to ne možemo dogovoriti”, kazao je Ivanić.

Prema njegovom mišljenju, Hrvati imaju pravo izabrati svoje predstavnike u vlasti. Potrebno je, naglasio je, pronaći mehanizam da im to bude zajamčeno.

“Mislim da Hrvati imaju pravo izabrati svoje predstavnike i mora se naći mehanizam kako da im to bude zajamčeno. Ja sam najmanje zainteresiran za treći entitet, rekao sam to tisuću puta. Ako imate problem izbora, a imate, onda je red da oni koji kažu da to nije dobro – ponude rješenje. Ako ovo što je Čović predložio nije dobro, red je da (Bošnjaci) kažu što je po njima rješenje. To ja očekujem”, dodao je./HMS/