Published On: Uto, kol 30th, 2016

IVANIĆ: Izetbegović je morao znati da će na zabranu dana koji je nama svet – dobiti odgovor.

BANJALUKA – Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić smatra da međunarodna zajednica neće intervenirati povodom pisma predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u kojem traži da bude zaustavljeno provođenje referenduma o Danu Republike Srpske 25. rujna.
“Međunarodna zajednica neće to uraditi, jer bi njena intervencija značila priču prema kojoj Ured visokog predstavnika u BiH (OHR) ponovno treba odlučivati. OHR je tu fazu prošao”, rekao je Srni Ivanić. On je poručio da se u BiH najbolje vratiti dogovorima, te da je potrebno shvatiti “da postoje dani koji su nama sveti, kao i dani njima sveti, koje mi ne pokušavamo zabranimo”.
Ivanić je rekao da Izetbegović svojim pismom vodi svoju politiku kako njemu odgovara i da izmišlja stvari kojih nema. “Najbolje bi mu bilo da nije pokrenuo pitanje Dana Republike jer je morao biti svjestan da će na to dobiti odgovor”, dodao je Ivanić.
Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zatražio je od Upravnog odbora Vijeća za provođenje mira (PIK) i visokog predstavnika za BiH Valentina Incka da bude zaustavljeno provođenje referenduma o Danu Republike Srpske 25. rujna

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>