Published On: Mon, Aug 17th, 2015

IVANIĆ: Čovićeva ljubav sa SNSD-om je zaključena, on nema razloga za sukob sa mnom

Komentirajući špekulacije o rekonstrukciji Vijeća ministara član Predsjedništva Bih Mladen Ivanić izjavio je za BN televiziju kako su te priče proizvod političke nestabilnosti u Sarajevu.
“Postoji problem Vlade Federacije i činjenica da Vlada Federacije nije u stanju osigurati većinu ili je ta većina nesigurna i u tom kontekstu pokušava se napraviti eventualan nova većina u Federaciji, ali to nema nikakvih posljedica na Vijeće ministara. Vijeće ministara je ostalo u istom sastavu i mislim da tu nikakvih promjena neće biti. Sve ovo što se događa u Federaciji se odnosi na pitanje Vlade Federacije, iako ja i tu ne očekujem neke spektakularne promjene. Mislim da su SDA i HDZ jaki, dovoljno čvrsti, među njima postoje određene razlike, HDZ preferira eventualno uključenje Stranke za bolju budućnost, ali nisam siguran da SDA to prihvata, ali ni bez jednih, ni bez drugih neke većine u Federaciji nema”, kaže Ivanić.
Na pitanje je li moguće da na mjestu Saveza za promjene bude SNSD, kao što priželjkuje hrvatski član Predjsedništva BiH Dragan Čović, Ivanić kaže kako je to nekada bilo, ali sada više nije.
“Čović u posljednjih šest mjeseci tu mogućnost nijednom nije spomenuo. Mislim da je on jedan realan političar i da je ta jedna vrsta ljubavi ili korektnih odnosa sa SNSD zaključen”, navodi Ivanić. Smatra da su oni i dalje međusobno korektni.
“Mislim da Čović nema razloda ulaziti u sukob sa mnom kao članom Predsjedništva, jer bez mene nije moguće određivati mandatara, tako da su to sve puke špekulacije. Sve ono što pouzdano znam jeste osiguranje većine za Vladu Federacije”, kazao je Mladen Ivanić./HMS/