Ivana Marić o Komšićevom prekidanju intervjua: „Čovjek zvani populizam“

Jedan od bošnjačkih članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, jučer je u svom uredu ugostio novinara srbijanske novinske agencije Tanjug, u sklopu predviđenog intervjua za ovaj medij.

Intervju za Tanjug nije završen jer  je novinar srbijanske agencije negirao genocid u Srebrenici, odnosno istaknuo kako ne priznaje presude suda iz Haaga.

Komšić je reagirao tako što je skinuo bubicu i prekinuo intervju, poručivši srbijanskom novinaru da s njim, u tom slučaju, nema potrebe razgovarati.

Na Komšićev potez je reagirala i politička analitičarka Ivana Marić koja je, između ostalog, na svom Facebook profilu napisala da bi Komšićev potez bio vrijedan hvale “da se ne radi o mediju koji redovno negira genocid”.

“Komšić prekinuo intervju nakon što je novinar Tanjuga negirao genocid.

To bi bila hvale vrijedna gesta da se ne radi o mediju koji redovno negira genocid, a on je ipak pristao na intervju.

To bi bila hvale vrijedna gesta da se on nakon toga ne vraća u Predsjedništvo BiH gdje sjedi s Dodikom, negatorom genocida, s njim pije rakiju i dozvoli mu da orgija s harmonikom u zgradi Predsjedništva BiH.

To bi bila hvale vrijedna gesta da zastupnici njegove stranke nisu glasali za ministre i direktore iz SNSD-a, koji isto negiraju genocid.

Čovjek zvani populizam, to je jedino što ga i drži na vlasti sve ove godine”, napisala je Marić.