Published On: Sub, ožu 13th, 2021

Ivana Marić: Ne vrijeđam Bošnjake, uvrijedila bih pretke, Bošnjake-Katolike! Svi smo bili Bošnjaci!

Zašto bih negirala postojanje Bošnjaka! Senad: E, sad si tek gotova! Ivana: Svi botovi postavljaju sliku sa Katedrale “Mi Bošnjaci-Katolici”, kazala je Ivana Marić.

Ne odustajem od kandidature! Senad: Hoćeš li se kandidovati za Predsjedništvo BiH? Ivana: Počelo je kao šala… Senad: Bit ćeš novi Željko Komšić. Ivana: Ne, neću, kazala je u emisji Face TV-a.

“Objašnjavala sam ljudima na skupu da su Muslimani odnedavno preuzeli naziv Bošnjaci, samo sam se referirala na ’93.! Ne pričam dobro engleski pa sam pogrešno shvaćena, od svega što sam govorila izdvojili su samo jednu rečenicu! Nisam protiv Bošnjaka! Odnosila sam se na ’93, da sam željela pričati o historiji ja bih pričala! Izvučeno je iz konteksta! Ovo je stavljanje mete na čelo!”, kazala je Marić.

“Ovo je dirigiran napad, došao je nakon što je objavljeno da sam ja kandidat za dogradonačelnicu, ovaj snimak je od prije nekoliko godina!”.

“Zašto bih negirala postojanje Bošnjaka? Da sam negirala Bošnjake, negirala bih svoje pretke – “Bošnjake katolike.!” Pokušavaju nas staviti sve u iste kalupe! Ako je ovo sve što su iskopali, ja sam prezadovoljna!” kazala je Marić, a ostatak ovog razgovora pogledajte u nastavku…