Published On: Sun, Jul 16th, 2017

Ivan Ljubičić tajno je oružje Federera u finalu protiv Čilića!

Otkad je Ivan Ljubičić preuzeo Rogera Federera Švicarac je ove sezone doživio teniski preporod i sigurno je da će ga jako dobro taktički pripremiti za svog sunarodnjaka Marina Čilića…

Samozatajni Ljubičić možda se ne želi eksponirati uz Rogera Federera, ali on je definitivno tajno oružje Švicarca ove sezone, a posebno bi se to moglo osjetiti u velikom finalu Wimbledona protiv Marina Čilića, piše tportal.

Otkad je Federer zaposlio Ljubičića u svom stručnom stožeru doživio je teniski preporod i od otpisanog velikana pretvorio se u opet aktualnog šampiona kojeg je jako teško pobijediti, što se potvrdilo na Australian Openu te na turnirima u Miamiju i Indian Wellsu, a posebno ove godine u Wimbledonu.

Roger koji nije izgubio niti seta do finala ima jednu novost u igri za koju stručnjaci zasluge pripisuju upravo Ljubičiću: poboljšani bekhend na kojeg 35-godišnjak sada može računati i u najtežim situacijama, a prije mu je bio najslabija točka.

Druga velika stvar koju je Ivan donio Federeru je taktička priprema mečeva. Roger je u prošlosti znao biti taktički nediscipliniran, uvijek igrati na isti način bez obzira na protivnike zbog čega je postao ‘mušterija’ Rafaelu Nadalu, ali s tim je gotovo. Ljubičić zajedno s drugim trenerom Severinom Luthijem uspio je unijeti u njegovu igru brojne nove taktičke varijante, ali i prilagodbu protivnicima što možemo očekivati i protiv Marina Čilića ove nedjelje.

Ljubičić zasigurno detaljno prati karijeru sunarodnjaka, a može se pohvaliti i da ima pozitivan omjer 2:1 u međusobnim mečevima s Marinom. Ivan će pažljivo proučiti trenutnu igru Čilića i Federer će sigurno dobiti kvalitene taktičke savjete uoči finala.

Baš zato Čilića definitivno na centralnom terenu All England Cluba čeka najveći izazov u karijeri, no ako bude igrao svoj najbolji tenis s US Opena 2014. godine ili iz nekih prethodnih mečeva s ovog Wimbledona, niti Ljubičić ni Federer neće moći pronaći rješenje kako ga zaustaviti.