IVAN DODIG: Ovo je kruna moje karijere

Ovo je kruna moje karijere, a pobjedu posvećujem svojoj obitelji, supruzi i sinu, kazao je nakon pobjede u parovima na grand slam turniru Roland Garros hrvatski tenisač Ivan Dodig.

Dodig i Brazilac Marcelo Melo pobijedili su u finalnom susretu pobijedili prve nositelje američke blizance Boba i Mikea Bryana 6-7 (5), 7-6 (5), 7-5.Dodig je tako postao prvi hrvatski tenisač nakon proglašenja neovisnosti koji je slavio na pariškoj ‘crvenoj zemlji’. Prije njega dvaput je u finalu bio Goran Ivanišević, ali je i 1990. godine u paru s Čehom Petrom Kordom te 1999. godine u paru s Amerikancem Jeffom Tarangom ostao bez pobjedničkog trofeja. Prije 77 godina na Roland Garossu je u konkurenciji mješovitih parova pobijedio i Zagrepčanin Dragutin Mitić i to u paru s Francuskinjom Simone Mathieu.

“Bio je to stvarno jako dobar i zanimljiv meč protiv najjačeg svjetskog para. Nadam se da ćemo ja i Marcelo nastaviti igrati na velikim turnirima, te da nam ovo nije kraj”, kazao je Međugorac, dok se Meloposebno zahvalio Gustavu Kuertenu, do danas jedinome Brazilcu koji ima trofej s Roland Garrosa, čiji je pobjednik bio 1997., 2000. i 2001. godine.

“Nije bilo lako jer me Guga Kuerten danas gledao. Nadam se da je ponosan na mene. Ja i Ivan smo četiri godine zajedno, a ovo nam je najveći uspjeh”, kazao je Melo.

Za Mela i Dodiga bio je ovo drugi nastup u finalu Grand Slam turnira, a baš kao i prije dvije godine u Wimbledonu, za naslov su igrali protiv najuspješnijeg para svih vremena. Hrvatsko-brazilski par je u Wimbledonu izgubio, no Amerikancima je uzvratio u Parizu.

Melu i Dodigu bilo je to deveto zajedničko finale, a iz dosadašnjim osam samo su dvaput izašli kao pobjednici – 2013. na Šangaj Mastersu i ove godine u Acapulcu.

Braći Bryan će ovo biti 158. zajedničko finale, a 28. na Grand Slam turnirima s kojih imaju 16. naslova. U Parizu su pobjednici bili 2003. i 2013., a još su triput poraženi u finalu (2005-06., 2012.).