Italijanka se udala sama za sebe: Možete imati svoju bajku bez princa

Italijanka Laura Mesi postala je prava internet senzacija nakon što je organizirala kompletnu ceremoniju i svadbeno veselje za 70 gostiju pred kojima se udala sama za sebe.

“Duboko vjerujem da svako od nas, u prvom redu, mora biti zaljubljen u sebe i voljeti samog sebe. Možete imati svoju bajku, a da vam pritom ne treba princ. Mislim da sam upravo to i dokazala”, kazala je Laura, 40-godišnja fitness instruktorica, prenosi Daily Mail.

Naravno, sama ceremonija vjenčanja nema nikakvu zakonsku težinu, ali Mesi kaže kako joj je drago što je postala dio sveprisutnijeg trenda sologamije. Ona i sljedbenici ovog trenda se zalažu za solo-vjenčanja, te kažu da je zapravo da je zapravo riječ o samoljublju i prihvatanju sreće njih samih.

Laura je dodala da je na ideju ovog vjenčanja došla prije dvije godine, kada je okončala vezu dugu čak 12 godina.

“Tada sam rekla svojim prijateljima, ako ne nađem srodnu dušu do 40. rođendana, udaću se za samu sebe. Ako jednog dana pronađem čovjeka s kojim ću biti sretna, bit će mi drago. Ali i ovako želim da pokažem da nečija sreća ne treba da ovisi o princu na bijelom konju”, zaključila je Laura.

Dnevnik.ba