Published On: Čet, velj 10th, 2022

Italija šokirana otkrićem tijela žene dvije godine nakon što je umrla sama

Gradonačelnik Coma poziva stanovnike da dođu na posljedni ispraćaj kao ‘obitelj’ žene čija je smrt prošla nezapaženo.

Sablasno otkriće posmrtnih ostataka 70-godišnje žene koja sjedi za kuhinjskim stolom u svojoj kući više od dvije godine nakon što je umrla sama potaknulo je raspravu u Italiji o usamljenosti i brizi za starije ljude koji žive sami.

Tijelo žene pronađeno je na stolici u njezinu domu u Prestinu, na periferiji Coma, nakon što su vatrogasci stigli zbog stabla koja su pala u vrt tijekom nedavnih jakih vjetrova u sjevernoj regiji Lombardiji.

U tijeku je istraga o smrti žene – koju su talijanski mediji identificirali kao Marinella Beretta – koja navodno nema živu rodbinu i vjeruje se da je umrla prirodnom smrću, vjerojatno negdje krajem 2019. godine.

Susjedi su novinarima rekli da je nisu vidjeli niti čuli s njom najmanje dvije i pol godine i pretpostavili su da se odselila kada je pandemija koronavirusa prvi put pogodila sjever Italije.

Tko zna koliko je propatila?

Gradonačelnik Coma Mario Landriscina pozvao je stanovnike grada da se pristojno oproste od žene dok policija nastavlja potragu za rodbinom, izvještava talijanski list Corriere della Sera.

“Moramo postati njezina obitelj i sudjelovati što je više moguće u ispraćaju”, rekao je.

“To mora biti trenutak razmišljanja o primjeru usamljenosti koji nas zaista mora dovesti do poboljšanja i promjene određenih dinamika”, dodao je.

Datum posljednjeg ispraćaja, čije će troškove snositi općina ako se ne pronađu najbliži rođaci, još nije određen.

Landriscina kaže da vlasti prvo moraju “biti sigurne da doista nema rodbine”, kao i da utvrde ženina vjerska uvjerenja te poštuju sve njene posljednje želje.

Opisujući to kao “bolnu, gorku priču”, gradonačelnik je rekao: “Riječ je o tragediji koja se dogodila u kontekstu komplicirane pandemije… Tko zna koliko je ova žena propatila?”

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments