Istražuju se prijetnje napadom u Mostaru

Federalna uprava policije uključila se u istragu informacija o mogućem terorističkom napadu u Mostaru koje se od jučer šire među građanima, doznaje Bljesak.info.

Informaciju smo pokušali provjeriti i u MUP-u HNŽ-a, ali je glasnogovornik na odmoru dok se u Uredu komesara nije moglo doći do informacija.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) potvrdila je za Bljesak.infokako u ovom trenutku ne raspolaže informacijama o mogućem planiranju napada.

”SIPA kontinuirano vrši provjere svake zaprimljene informacije i ukoliko se potvrde navodi i dođe do saznanja o mogućem počinjenju određenog krivičnog djela, poduzet će potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, rekla je za Bljesak.info inspektorica Kristina Jozić, vršiteljica dužnosti glasnogovornice SIPA-e.

Naime, od četvrtka u popodnevnim satima Mostarom se počela širiti informacija kako neki ”povjerljivi izvori najavljuju mogućnost napada poput onih u Zvorniku u naredna 3-4 dana, pa se savjetuje da se tih par dana izbjegavaju veći događaji”.

Izvjesnu napetost izazvala je i vijest o policijskoj provjeri četiri osobe koje pripadaju selefijskom pokretu, koje su iz Australije stigle krajem travnja u konjičko selo Seonica.

Policiji su, kako se doznalo, kazali da putuju i propovijedaju vjeru te da nemaju nikakve veze s politikom. Izjavili su i kako tu planiraju ostati još jedan dan, a nakon toga ići u Mostar i Blagaj.

more recommended stories