ISTRAŽUJE SE POZADINA NAPADA Zvizdić oslabio osiguranje Vučića?

Zvizdić je navodno rekao Viliću kako ne bi bilo dobro da pripadnici MUP-a RS budu u krugu Memorijalnog centra u Potočarima i štite predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je navečer 10. srpnja, rekao u telefonskom razgovoru direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH Mirsadu Viliću da ne bi bilo dobro da pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske budu u krugu Memorijalnog centra u Potočarima i štite predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, javila je FTV. 

Televizija navodi kako je na osnovu ove sugestije i donesena takva odluka. Iz policije Republike Srpske tvrde da se na početku komemoracije osiguranje Direkcije na ulazu u Memorijalni centar sklonilo, čime je narušen cijeli sustav zaštite.

U sam krug Memorijalnog centra uz Vučića i premijera Turske Ahmeta Davutoglua ušla su samo po dva policajca Republike Srpske.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je za FTV da su Vučićevo osiguranje činila samo dva čovjeka iz Srbije, a Davutoglua 11 naoružanih ljudi. Prema njegovim riječima, Davutogluovi pratitelji nisu imali akreditacije, dok su Vučićevi imali.

Tužitelj BiH Ismet Šuškić obavijestio je jučer Vijeće ministara BiH da se osobe odgovorne za napad na Vučića teško mogu identificirati i uhititi.

Ministar sigurnosti će u roku od 7 dana sačiniti kompletnu informaciju, te predložiti mjere za sve koji su činjenjem ili nečinjenjem doprinijeli napadu na Vučića.

Naime, tri dana nakon napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića Tužiteljstvo BiH još nije zaprimilo nikakvo izvješće od policijskih agencija. Snimci se još pregledaju, ogroman broj ljudi držao je kamenje, a tko su izvršitelji i eventualni organizatori te što je pozadina napada na premijera Srbije – službenih odgovora još nema.