Published On: Pon, tra 1st, 2013

ISTRAŽIVANJE MEĐU STUDENTIMA SVEUČILIŠTA U MOSTARU: Najlakše se kupe Dalmatinke i Slavonke, potom Bosanke…

Agencija “CIVITAS” iz Sarajeva, kako stoji na njihovoj službenoj web stranici provela je tromjesečno istraživanje o seksualnim navikama među pripadnicima muške populacije Sveučilišta u Mostaru, i to među onima koji su zadnjih pola godine imali više od deset seksualnih iskustava sa različitim partnericama. Rezultati istraživanja pobili su do sada uvriježena mišljenja o seksualnim sklonostima studentica koje studiraju u Mostaru. Istraživanje je rađeno na reprezentativnom uzorku, a broj muških ispitanika odgovara statističkoj raspodjeli prema njihovom dobu, i regionalnom porijeklu prema podacima koje objavljuje ovo Sveučilište.
Istraživanje je pokazalo da mostarski galebari, najlakše pecaju Dalmatinke, što je potpuno nov podatak, budući da su Dalmatinke, kad su na svom terenu na glasu kao teške cure za ulov.
Potom su na drugom mjestu Slavonke, no broj studentica iz Slavonije daleko je manji nego onih iz Dalmacije. Kod dalmatinskih studentica primjećuje se i veća stopa uspjeha kod zavođenja južnodalmatinki od onih iz Splitskodalmatinske županije.
Nakon njih slijede studentice iz Bosne i Posavine, koje mostarski studenti inače smatraju alternativkama, filozofkinjama i ženama s teškom pričom , ali koje ipak na kraju padnu. Fojničanke s filozofskog među njima uživaju poseban status, kao svojevsrtan lovni trofej.
Četvrta skupina su naravno hercegovske studentice, i tu postaje zanimljivo ovo istraživanje. Dok su Hercegovke iz Zapadnog Mostara gotovo nezbarive na domaćem terenu, u drugim hrvatskim sveučilišnim gradovima uživaju suprotan imidž. Tek se nešto uspije zavesti u Istočnom Mostaru, gdje se studenti iz Zapadnog mogu prodati kao stranci.
Potom slijedi Škutorijat. Ljubušanke, Duvanjke i Livanjke nekako se i uspiju pokupiti, dok o prolazu kod Širokobriježanki i Posušanki nitko od ispitanih nije dao nikakav odgovor ili su odgovori bili jako porazni.
Gruđanke nisu bile obuhvaćene ovim istraživanjem. Zašto nije poznato.
Mostar je inače na glasu kao jedan od zanimljivijih gradova za studentski život, a sve više je studenata iz Hrvatske koji dolaze u Mostar studirati, ne samo zbog jefitnijeg smještaja i pogodne klime nego iz razloga što pedagozi i psiholozi u Hrvatskoj sve više predlažu roditeljima da djecu šalju na studije u gradove udaljene od mjesta življenja.