Published On: Čet, kol 1st, 2019

Istražitelji u moru pronašli nogu mlade Austrijanke i uteg koji je bacio otac

POLICIJA je u moru kod Malinske na Krku pronašla ključni trag u istrazi smrti mlade Austrijanke Verene Heinz, koju je prošlog tjedna kod popularne plaže Hotela Malin ubio gliser.

Nađena noga nesretne Verene i trag koji je ostavio otac

Ronioci angažirani na istrazi smrti 20-godišnje Verene pronašli su ronilački uteg koji je na mjestu nesreće odbacio njen otac s kojim je ronila i tako, po svemu sudeći, označio mjesto udara, a pronašli su i nogu nesretne djevojke koja joj je amputirana u naletu glisera, javlja Jutarnji list.

Prema tim informacijama, lokacija na kojoj su pronađeni ovi ključni dokazi udaljena je, procjenjuje se, oko 200 metara od obale.

Ako se potvrdi da je mjesto nesreće udaljeno 200 metara od obale, to bi trebala biti potvrda da je gliser tvrtke koji je u trenutku nesreće vukao padobran, glisirao unutar 300 metara od obale, što je zabranjeno.

Na Verenu naletio gliser s mladim voditeljem brodice

Podsjetimo, mlada Verena Heinz poginula je prošle srijede.

Na mladu državljanku Austrije oko 16 sati naletio je gliser. Hitna pomoć je stigla, no dok su je vozili prema Kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci, nažalost, Verena je podlegla ozljedama i preminula.

Stradala je 28-godišnja Verena Heinz iz gradića Strobl kraj Salzburga koja je u Hrvatsku stigla nakon ispitnih rokova na fakultetu u Beču. Kobnog je popodneva, kako se doznaje, ronila s ocem.

Gliser je na nju naletio na popularnoj plaži ispred hotela Malin, njime je upravljao hrvatski državljanin, mladi voditelj motorne sportsko-rekreativne brodice, a utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola.

Otac Hrvatsku usporedio sa zemljama trećeg svijeta

Njen otac Dieter Heinz ispričao je svoju verziju priče za austrijski Kronen Zeitung. Hrvatsku, odnosno hrvatsko zdravstvo, usporedio je sa zemljama trećeg svijeta. Rekao je da je trebalo jako dugo da dođe hitna pomoć.

“Svi smo istrenirani instruktori, živjeli smo s vodom”, kaže otac kroz suze.

On je bio s nesretnom djevojkom kad je naletio gliser. Kako kaže, vozio je velikom brzinom.

“Kako je vozač promijenio smjer, nismo znali kuda ide. Nismo imali vremena reagirati. Brod nas je pregazio. Brod nema što raditi 100 metara od obale”, kaže otac.

“Ne možete to zamisliti”

I njemu je u nesreći ozlijeđena noga.

“Ne možete to zamisliti. Brod nam je potrgao ronilačka odijela. A onda spašavanje, to je bilo kao u zemlji trećeg svijeta. Trebala je cijela vječnost da dođe hitna pomoć. Nitko nije pričao engleski ni njemački u bolnici. Samo glavni doktor, kad mi je došao reći tužnu vijest, znao je nešto engleskog”, priča otac.

Tijelo će biti poslano u Austriju u ponedjeljak. Ondje će je kremirati.

“Naša djeca zapravo su odrasla u Turskoj. Do prije deset godina ondje smo boravili cijelo ljeto. Ondje sam držao ronilačku školu”, priča otac. Verena je pošla njegovim stopama, kaže. Obožavala je ronjenje na dah. Za mjesec dana trebala je ići u Indoneziju.