Published On: Pon, kol 1st, 2016

ISTO ŠTO DANAS GOVORI ČOVIĆ U VELJAČI JE GOVORIO DODIK: Ne mogu se državne odluke donositi u dvoje, i bez SNSD-a

Odluka o sustavu koordinacije mrtvo slovo na papiru jer formiranje i djelovanje Mehanizma koordinacije nije moguće bez pristanka i sudjelovanja predstavnika institucija RS-a. Savez za promjene, kao i njihovi koalicijski partneri SDA, HDZ i SBB smatraju kako SNSD politizira stvar i koristi trenutak kako bi Savez za promjene optužio za izdaju i narušio stabilnost koalicije koja je pokrenula BiH na europskom putu.
Ovu rečenicu izjavio je Dodik, u veljači, ljutit, kako je Mehanizam koordinacije usuglašen bez legitimnih predstavnika Srba, tj SNSD-a koji čini vlast u RS-u. Jučer je sa Izetbegovićem potpisao predsporazum o kojem predstavnike Hrvata nisu pitali ništa.
Premda je hrvatski član Predsjedništva, Čović, bio taj čiji potezi koje je vukao bili ismijavani u Sarajevu, premda su ti potezi gurnuli BIH  na zadnji vlak ka EU, jučerašnji dogovor Dodik Izetbegović, prvi je važan dogovor na državnoj razini o kojem Dodik ne konsultira predstavnike Hrvata.
Što je tome razlog? Višemjesečni napadi pravaške i srbofagične Vlade u Zagrebu na Banja Luku? Objava popisa stanovništva koju je potpisao Jukić?
Bilo kako bilo bit će zanimljivo vidjeti što će sada službeni Zagreb. Navikli su pljuckati po Banja Luci, smatrajući da je samo u njoj problem, a u Sarajevu su se navikli diviti Isa beg Isakoviću, preteči ISIL-a u našoj zemlji.
Kako napasti Dodika a ne zamjeriti se Sarajevo film festivalu?
I je li strateški vanjskopolitički interes Mire Kovača i ali paše Karamarka bio približavanje Srba i Bošnjaka u BIH?
Ako jest bujrum. RH je jedina država na svijetu u kojoj se vanjska politika mijenja od Vlade do vlade. to samo govori koliko je ta država nedržava.
Ne mogu Milanović i Josipović pomoći Hrvatima u BIH koliko im par idiota iz HDZ-a predvođeni Mesićevim kadrovima mogu odnemoći.
Poskok.info 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>