Published On: Uto, sij 22nd, 2013

Isti dječak na plakatu u Njemačkoj u borbi protiv vjerskog obrezivanja

isti-djecak-plakatu-njemackoj-borbi-protiv-vjerskog-obrezivanja-slika-760131Danas su u Zagrebu osvanuli jumbo plakati na kojima dominira lik djeteta u hrvatskom “kockastom” dresu te natpis “Jovanoviću, u ime Isusovo, ostavi našu djecu”. Riječ je o reklami za novi broj kršćanskog mjesečnika Nacija u kojem se očito obrađuje tema uvođenja zdravstvenog odgoja u obrazovni sustav.
Inače, Naciju je pokrenuo Elvis Duspara u listopadu 2011. godine, a svi uključeni u projekt ovog mjesečnika su volonteri. Također, prvi broj je tiskan u nakladi od 18.500 primjeraka, a don Anđelko Kaćunko znao je kazati da urednici Nacije spadaju među one koji ga nadahnjuju.
No, internetom se već širi i kuriozitet u vezi fotografije dječaka koji se nalazi na plakatu. Naime, neki su čitatelji otkrili da se ista fotografija, vjerojatno iz baze Stock fotografija, koristi u promidžbenoj kampanji protiv vjerskog obrezivanja, dok se u Hrvatskoj “isti” dječak, samo “odjeven” u hrvatski dres, bori protiv zdravstvenog odgoja.

“Vjerska obrezivanja pogrešna su i smjesta trebaju biti zabranjena. Drži se dalje od mog penisa”, pisalo je na tom plakatu kontroverzne kampanje u Njemačkoj.