Published On: Uto, lip 29th, 2021

ISPROSILI TEGELTIJA I NOVALIĆ Mađarska će BiH donirati 200.000 doza Sinopharmovog cjepiva

Vlada Mađarske donijela je odluku da Bosni i Hercegovini donira 200.000 doza cjepiva Sinopharm i to po 100.000 doza za Federaciju BiH i Republiku Srpsku.

Do ove odluke Vlade Mađarske je došlo nakon pisama koja su uputili predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i premijer FBiH Fadil Novalić.

“Veleposlanstvo Mađarske obavijestilo je, pozivajući se na ranija pisma Zorana Tegeltije i Fadila Novalića, da je spremno donirati 200.000 doza Sinopharmovog cjepiva. Donaciju će osobno uručiti ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Szijjártó 5. srpnja u sklopu posjete BiH”, navedeno je u pismu.

Tijekom posjete Szijjártó će obaviti sastanke s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, predsjedateljem Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom, predsjedateljem Predsjedništva Miloradom Dodikom i entitetskim premijerima Željkom Cvijanović i Fadilom Novalićem.

Treba istaknuti da je Mađarska tijekom pandemije u više navrata pomagala BiH kroz donacije medicinske i zaštitne opreme, PCR testova i dezinfekcijskih sredstava.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x