Published On: Wed, Oct 7th, 2015

ISPRIČAVAMO SE ŠTO NISU IZ ČITLUKA, PA VIJEST NIJE TOLIKO ATRAKTIVNA: Pretukli dvojicu od pet koji su ostali u selu i ukrali im 20 KM


Incident koji se dogodio proteklog vikenda, u subotu u tri sata ujutro, u viteškom naselju Počulica, 5 kilometara sjeverno od središta grada, nadomak općinske granice sa Zenicom, uzburkao je vitešku javnost i šokirao mještane  s ovoga područja ne piše Klix.ba niti većina bosanskih medija.

Naime, na ulazu u naselje iz pravca grada, u kuću samca pedesettrogodišnjeg Stipe Kulića, nasilno su upala trojica maskiranih muškaraca koja su imala kalašnjikov i drugo “priručno” oružje te su udarcima kundakom, šakama i nogama pretukli Stipu.

Sa Stipom u kući je bio, sasvim slučajno, i njegov stariji brat pedesetsedmogodišnji Dragan, šezdesetpostotni invalid Domovinskoga rata, koji sa svojom obitelji živi u Vitezu. Ni on nije ostao pošteđen, te je kao i brat brutalno pretučen, ne javlja niti jedan portal iz Sarajeva iako je ovo područje toliko blizu Sarajevu da im ne treba dopisnik iz njega.

Plijen napadača je bio iznimno siromašan, tek dvadeset KM koje su našli na polici uz stari TV prijamnik jer Stipo živi vrlo skromno i, reklo bi se, jedva sastavlja kraj s krajem. Policija je izvršila očevid, a o incidentu, žale se braća, nisu obavijestili Draganovu obitelj, niti pozvali liječničku pomoć iako su Kulići bili pretučeni, ozlijeđeni, uplašeni.

Iznimno je važno da ovaj slučaj policija rasvijetli jer je riječ o naselju iz kojega su svi Hrvati, a bilo ih je više od 400, sredinom travnja 1993. godine protjerani, njihova imovina opljačkana, kuće teško oštećene, srušene, zapaljene… A sada, uz Stipu Kulića, u Počulici, u još dvije kuće, žive još samo troje mještana hrvatske nacionalnosti..

Što mislite hoće li javne TV kuće u hrvatskom entitetu (FBIH je prema Ustavu i hrvatski entitet) izvjestiti o ovom događaju kao o nekim drugima?  Ako to primjetimo, taj drastično drugačiji pristup kada su u pitanju jedni i drugi širimo li govor mržnje, ili je u cilju više ljubavi zabranjeno primjećivati?

poskok.info