Published On: Wed, Oct 14th, 2015

Ispred zgrade Predsjedništva BiH uhićen je Alen Tahmiščija

SARAJEVO – Pripadnici Agencije za koordinaciju policijskih tijela BiH uhitili i su danas jednu osobu ispred zgrade Predsjedništva BiH zbog isticanja zastave koja svojim izgledom podsjeća na zastavu Islamske države (ID).

Kako je potvrđeno za N1, radi se o Alenu Tahmiščiji iz Zenice koji je nastanjen u Sarajevu. Kako je potvrđeno, on se ne nalazi u bazi obavještajnih agencija kao potencijalno radikalna osoba.

Nakon uhićenja u centru Sarajeva, Tahmiščija je predat Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), a slučaj je preuzelo Tužiteljstvo BiH.

“U službenim prostorijama SIPA nad navedenom osobom će biti izvršena kriminalistička obrada”, kazala je za Kristina Jozić, portparol SIPA.

Izdvojen komentar posjetitelja na ovu temu:

Dos’o cojik sa ratasta pa malko meraci!…Majka ga neimala!…Koje smece?!………..Muhamed Sarac-Nermin Musija-Mijo Stojicic-Sejad Gadjun…su cetvorica poginulih rudara koji se sutra spustaju u mokru zemlju,koju su kopali za zivota i omogucavali svojim siromasnim i casnim porodicama kruh koji su vrijedno zaradjivali…I u smrti ce biti veci nego ovaj majmun za sto zivota!…Ali njihova imena bice zaboravljena,a ime ovog retardiranog koji lovu prima od arapa za ove provokacije,u osjetljivom multietnickom drustvu, bice dobro zapamceno!..Eto u kakvom drustvu iskrivljenih vrijednosti zivimo!…Da je ovim lijenim bitangama sa Planete Majmuna produziti nogavice..obrijati bradu…zaposliti u neke privatne tajkunske fabrike..ili ne daj Boze..u rudnik i da zaradjuju svoj kruh posteno i otplacuju dugove kao vecina populacije…ne bi stigli ni do pauze…izvrsili bi samoubistvo!