Published On: Čet, svi 10th, 2018

Ispred Vučića u Moskvi na vojnoj paradi pojavio se hrvatski robot

Ima snažni pogonski sustav koji vozilu omogućava iznimne manevarske sposobnosti i sigurnost njegovim operaterima jer je njime moguće upravljati preko daljinskog upravljača na razdaljinama preko čak 1500 metara

Dan pobjede nad fašizmom u Rusiji tradicionalno je obilježen u srijedu vojnim mimohodom na moskovskom Crvenom trgu na kojem je po prvi put sudjelovao i robot za razminiravanje Uran-6 kojeg proizvode ruske tvrtke po licenci hrvatske tvrtke Dok-ing, prenosi tportal.hr.

Ispred ruskog predsjednika Vladimira Putina i gostiju, srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, pokazan je ruski vojni arsenal, među kojima i najnovije oružje – tenk na daljinsko upravljanje Uran 9, kao i hrvatski robot za razminiravanje MV-4 kojeg proizvodi sisačka tvrtka Dok-ing, a kojeg prema našoj licenci proizvode Rusi pod nazivom Uran-6. Dok-ingov stroj za razminiranje MV-4, koji je zbog izvoza u 24 zemlje postao svjetski brend, a upotrebljavaju ga i američki marinci, jedan je od najboljih robotiziranih sustava za razminiranje, piše tportal.hr, a zašto je tako poseban?

Njegova robusna, niskoprofilna struktura čini ga otpornim na eksplozije protupješačkih mina i improviziranih protupješačkih eksplozivnih naprava. Također, ima snažni pogonski sustav koji vozilu omogućava iznimne manevarske sposobnosti i sigurnost njegovim operaterima jer je njime moguće upravljati preko daljinskog upravljača na razdaljinama preko čak 1500 metara.

Ono što mu je posebna prednost je što zbog svoje mase od samo pet tona i malih dimenzija, moguće ga je transportirati na veće udaljenosti svim načinima, pa čak i vješanjem za helikopter, prenosi dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare