Published On: Sun, Mar 24th, 2019

Ispred pekarne Manja ispisano “četnik”, Sašu Trivića progone zbog tvita…

Jučer su na društvenim mrežama objavljeni tvitovi, stari nekoliko godina, koje je napisao Saša Trivić, vlasnik i pomoćnik direktora banjalučke kompanije “Krajina klas”, tvrtke koja je nastala iz pekarne “Manja”, čije poslovnice rade i u Sarajevu.

Kao što je već poznato, Trivić u svojim tvitovima veliča ratne zločince, s podsmjehom govori o genocidu u Srebrenici, a jutros je objavljen i tvit novijeg datuma – Trivić ga je napisao nakon postrojavanja četnika u Višegradu.

Sjetit ćete se, četnici su tada u Višegradu pjevali uz gusle “bit će opet krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina”. Trivić je tada napisao: “Daj dogodine da nađu neke bolje četnike za Višegrad. Ova ekipa nas baš sramoti, sve trećepozivci.”

Novi tvit - undefined
Foto: Facebook: Novi tvit

Trećepozivci su u vojno-srpskom slengu po godinama najstariji rezervisti. Riječ potiče iz vremena Kraljevine Srbije kada su se za rat pozivali “po redu”. Tvit je napadnut u bošnjačkim medijima, iako može biti i ironičan.

Zbog medijske hajke, jutros su na nekoliko pekarnica Manja u Sarajevu izlijepljeni plakati, kojima se poziva na bojkot, a ispred prodavaonice u ulici Gradačačka (Otoka) netko je ispisao i riječ – četnik. 

Iz pekarne Manja jučer su, nakon što su se brojne Sarajlije, ali i drugi građani Bosne i Hercegovine, obrušili s komentarima na njihovu Facebook stranicu, prvo uputili ispriku. No, jutros je post ispod kojeg se nalazio komentar o sankciji Triviću izbrisan i za sada se ne oglašavaju dalje.

S druge strane, Saša Trivić dao je kratku izjavu za Avaz u kojoj je rekao:

“Tamo su neki ljudi izvukli screenshotove koji su izvučeni iz konteksta i od toga napravili kampanju. U principu napad je uperen na firmu i zbog toga ne bih otvarao daljnje teme oko toga.”