Published On: Thu, Sep 10th, 2015

ISPOVIJEST TINEJDŽERICE KOJU JE ZATOČIO VOĐA ISLAMSKE DRŽAVE 'Prvi moj pokušaj bijega nije uspio. Kazna je bila prestrašna…'

ISPOVIJEST TINEJDŽERICE KOJU JE ZATOČIO VOĐA ISLAMSKE DRŽAVE 'Prvi moj pokušaj bijega nije uspio. Kazna je bila prestrašna...'

U zatočeništvu je upoznala američku taokinju Kaylu Muller, koja joj je ispričala da ju je lider IS-a silovao i prijetio joj da će ju ubiti ako se ne uda za njega

Jezidska tinejdžerica Zeinat, koju su pripadnici ISIS-a oteli u Iraku, ispričala je za CNN da je bila prisiljena na ropstvo u kući lidera Islamske države Abu Bakr al-Baghdadija.

 

 
Tamo je bila na usluzi njegovim trima ženama i šestero djece, čistila je i spremala.
Zeinat je u zatočeništvu upoznala američku taokinju Kaylu Muller s kojom je postala kao sestra.
Potvrdila je da je Kaylu, koja je početkom 2015. poginula u zračnim napadima na pozicije islamista, al-Baghdadi silovao najmanje četiri puta.
Mlada Amerikanka se potužila Zeinat da joj je ISIS-ov vođa zaprijetio da će ju ubiti ako se ne pristane udati za njega.
– Jako loše su nas tretirali. Govorili su nam: Zaboravite svoje očeve i braću. Ubili smo ih. Oženili smo vaše majke i sestre. Zaboravite ih, prisjetila se Zeinat.
Vođa ISIS-a pokazivao joj je ubojstva na laptopu.
‘Ako ne prijeđeš na islam, to će se dogoditi i tebi. Imaš dva izbora – prijeći na islam ili umrijeti, govorio joj je Al-Baghdadi.
Jednom je pokušala pobjeći, ali su je brzo uhvatili. Za kaznu su je po cijelom tijelu tukli kablovima, remenjem i drvenim štapovima.
Zadnje udarce zadao joj je al-Baghdadi, koji joj je rekao da ona pripada Islamskoj državi.
Zeinat je opet odlučila pobjeći. Ovog puta šansu je vidjela u prozoru koji je bio razbijen.
Kayla se nije usudila. Rekla je Zeinat da se boji da će joj odrubiti glavu ako ju uhvate.
Zeinat nije dvojila ni trenutka, pobjegla je s još jednom djevojkom i uspjela.