Published On: Čet, lip. 14th, 2018

Ismijali je jer je novac za maturalnu haljinu donirala bolesnoj djeci

Iako je Lejan Kozlić, maturantica Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u Kaknju učinila humanu gestu i odrekla se svoje maturalne haljine kako bi novac koji je bio za to namijenjen poklonila djeci oboljelog od raka, naišla je na nepristojne komentare i ismijavanja.

Naime, učenica je na maturu došla s natpisom “Novac dajem za djecu oboljelu od raka, a na maturu se može i bez haljine” i time pokušala ukazati na prave društvene vrijednosti i skrenuti pažnju na pomoć onima kojima je to potrebno.

Njen otac je bio ogorčen jer je njegova kćerka ostala bez pratnje na maturi zbog toga što nije bila svečano odjevena te je zbog toga majka njenog prijatelja koji joj je trebao biti pratilac okarakterizirala kao “prosjački obučenu djevojku, koja je došla na maturu bez haljine”, piše Klix.ba.

Ponosan na svoju kćerku, a razočaran u negativnost društva, objavio je otac Eniz Kozlić svom Facebook profilu  i upitao sve roditelje na koji način odgajaju svoju djecu.

Ovo je moja kćerka Lejan, maturant Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u Kaknju. Kao i svaki roditelj, čije je dijete maturant, dali smo novac kako bi si kupila svečanu graderobu za maturalnu večer. Nakon dva dana, Lejan je izrazila želju da taj novac da djeci koja se liječe od raka, smatrajući da je njima potrebniji od njene svečane garderobe za jednu noć. Naravno, kao roditelj smo je podržali, sretni i ponosni jer smo vidjeli plod našeg dugogodišnjeg odgoja. Na maturu je otišla u trapericama i majici.Vidjevši je tako skromno obučenu, majka dječaka, koji je trebao proći kroz grad zajedno s njom kao njen pratilac, zabranila je svom djetetu da obnaša ulogu njenog pratioca ismijavajući je i nazivajuci “prosjački obučenom koja je došla na maturu bez haljine”. Kada sam to čuo, pitao sam se šta je sa onom djecom koja nisu u stanju da priušte skupocjenu garderobu za tu noć?! Pitao sam se, tko smo mi da ocjenjujemo nečiji stajling, i čemu mi učimo svoju djecu?, napisao je Enis Kozlić otac ove djevojke.

Na kraju teksta se obratio i gospođi koja je zabranila sinu da bude pratilac njegovoj kćerki na maturi.

Da nema ovakvih, humanih ljudi, mnogobrojna djeca danas ne bi imala šansu za život. Molite Boga da ne budete s druge strane priče. Ponosni roditelji!, poručio je otac Eniz.

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer