Published On: Pet, tra 19th, 2013

ISMETA DERVOZ: CCI je narušio dostojanstvo Parlamenta

Zakonodavno tijelo poštuje sve zakone koje samo donese, ali to očekuje i od svih drugih. CCI ne bi smio biti ni na koji način povlašten niti drugačije tretiran od svih drugih nevladinih organizacija koje prate rad Parlamentarne skupštine BiH.
Ovo je danas kazala zastupnica SBB-a BiH u Predstavničkom domu državnog parlamenta Ismeta Dervoz upitana da prokomentira odluku Kolegija tog doma da jučer ne dozvoli predstavnicima Centara civilnih inicijativa (CCI) prisustvovanje sjednici Doma.
– Mislim da je potrebno da CCI odgovori na zahtjeve Kolegija i da je to način na koji će se razvijati partnerski odnosi, kako to oni kažu. CCI bi trebao, ako pledira na transparentnosti i na način partnerskih odnosa, onda se tako i ponašati, a ne se postavljati iznad Parlamenta – kazala je Dervoz.
Napomenula je da ona ima odličan odnos sa nevladinom sektorom i da vrlo dobro surađuju i diskutiraju o svemu čime se ona i njezine kolege u Parlamentu bave. 
– Čini mi se da na određeni način CCI želi da se izdvoji iz toga i osigura za sebe nekakav poseban tretman koji, dozvolite, ničim ne zaslužuje – kazala je Dervoz.
Dodala je da se CCI bavi određenim segmentom izvještavanja o radu Parlamenta.
– Po mom mišljenju, jučer su izrečene dvije vrlo važne stvari i ja se s tim slaže. Metodologija CCI nije apsolutno nešto s čime sam ja vrlo sretna i način na koji oni neselektivno, na bazi najprostije statistike, izvještavaju, a pri tom daju određene kvalifikacije i Parlamentu i parlamentarcima je, po meni, neprihvatljiv i neprimjeren – kazala je Dervoz.
Po njenim riječima, Parlament mora brinuti da povrati svoje dostojanstvo i svoju poziciju koju kao najveće zakonodavna institucija u BiH ima, a koja je na određeni način i nekim od istupa i načina na koje o Parlamentu govori i CCI narušen.