Published On: Pon, ožu 14th, 2022

Islamska zajednica očekuje da se ispita zašto MUP RS-a prikuplja povjerljive podatke

U povodu medijskih izvještaja da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske vrši popis pripadnika svih sigurnosnih službi i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji se nalaze na teritoriji tog entiteta, oglasili su se i iz kancelarije reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

“Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini izražava zabrinutost zbog medijskih navoda o popisivanju pripadnika sigurnosnih službi i Oružanih snaga BiH na području entiteta RS i poziva međunarodne institucije i nadležne državne organe da ispitaju i rasvijetle ove aktivnosti MUP-a RS”, rečeno je.

Oni ističu da Islamska zajednica od zvaničnika entiteta RS-a i MUP-a RS očekuje odgovore na pitanja “zbog čega i na osnovu kojih propisa i kriterija entitetski MUP RS-a popisuje pripadnike Oružanih snaga BiH i državnih policijskih i sigurnosnih agencija?”.

Na kraju ističu da takve aktivnosti i podsjećaju na ratni period i razvrstavanje građana po nacionalnosti.

“Tajne aktivnosti MUP-a RS-a unijele su nemir među članove i pripadnike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i neumoljivo ih podsjećaju na metode, praksu i metodologiju retrogradnih politika devedesetih godina, kada su također izrađivani spiskovi nepodobnih građana u svrhu ‘konačnih rješenja’. Znamo šta je uslijedilo nakon toga”, kaže se u saopćenju kancelarije reisu-l-uleme.

Iz MUP-a RS-a su već kazali da je riječ o “klasičnom policijskom poslu koji se obavljao i proteklih godina”. Navode da je riječ o prikupljanju niza podataka i relevantnih informacija s ciljem vladanja sigurnosnom situacijom.

“Plan je u kontinuitetu prikupljati obavještenja koja mogu pružiti pomoć u rasvjetljavanju ili razrješenju određene sigurnosne situacije, neophodno je imati i informacije o osobama koje bi eventualno mogle po prirodi svog posla pružiti kakvu stručnu pomoć”, pojasnio je entitetski ministar Dragan Lukač.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kiseljak
Kiseljak
2 mjeseci prije

Nemaju vlasi drugog posla.

Šaćir soros
Šaćir soros
2 mjeseci prije

Kada ti nemaš spisak terorista i UBICA koji se slobodno secu i cere nepoubijanim BOSNJACIMA a imao si 30 godina…onda oni prave spisak koji su ostali živi

Guru Globalnog Džihada
Guru Globalnog Džihada
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
2 mjeseci prije

Cijeli svijet se bori protiv islamskog terorizma 🙁 – zašto da braća Srbi budu izuzetak 😉 ?!

HrvojeHrvatinić
HrvojeHrvatinić
2 mjeseci prije

Uhhh i te kako se treba popisati i evidentirati ISILovi spavači Al Kaida,muđahedini,vehabije u 23% Bejiha Maoču koju treba razoriti i još bezbroj patuljastih mjesta gdje se regrutiraju islamski teroristi i šta ovaj frflja kada su isti pozivali iz đamija muslimane da preglasavaju Hrvate to su mislili na guzove dobit državu a držali samo oko 15% Bejiha e pa nemeeere i točka!

Guru Globalnog Džihada
Guru Globalnog Džihada
Šta ti kažeš na ovo?  HrvojeHrvatinić
2 mjeseci prije

Ipak moramo skinuti ćulap muslimanskim efendijama i nakloniti im se 🙁 – kad bi se naš noj Viko Puljić usudio reći nešto slično – on samo zabije glavu u pijesak i blehurasto se smješka 🙁 ?

Last edited 2 mjeseci prije by Guru Globalnog Džihada