Published On: Sri, lis 7th, 2015

Islamska država preko izbjeglica krijumčari otrovni plin sarin u Europu?

TRIPOLI – Ahmed Gaddafi al-Dam, rođak bivšeg libijskog diktatora Gaddafija istaknuo je da Islamska država preko izbjeglica krijumčari otrovni plin sarin u Europu.

Kemijsko oružje Sarin može izazvati smrt u samo nekoliko minuta.

Ovaj otrovni plin nema mirisa, okusa ni boje, a utječe isključivo na živčani sustav. Proizvodnja i skladištenje ove jako otrovne tvari zabranjeno je 1993. Čak i u malim količinama može biti smrtonosan. Smrt može uslijediti i minutu nakon izravnog udisanja 0,01 miligrama po kilogramu tjelesne težine ako se u kratkom vremenu ne da protuotrov, obično atropin i pralidoksim.

U ratu u Siriji puno se koristio, a od njega je umrlo 1800 ljudi. Ahmed Gaddafi al-Dam, rođak bivšeg libijskog diktatora pukovnika Gaddafija upozorio je da će IS iskoristiti humanitarnu krizu za pokretanje napada na Europu.

Upozorio je još da bi ISIL mogao izazvati globalnu katastrofu i da nitko neće biti pošteđen, ako se Zapad ne udruži s Rusijom u pomoći sirijskog predsjedniku Bašaru Al Asadu.

Bivši sirijski obavještajac je rekao da će europske države biti nemoćne da zaustave “bombaše samoubojice iz pakla” te da bi protok nafte preko Sueskog kanala mogao biti blokiran. Cijene nafte bi se mogle vinuti u nebesa, a to bi moglo dovesti do revolucije “Europsko proljeće” – slično “Arapskom proljeću” iz 2011. na Bliskom istoku.

“Sadašnja događanja upozoravaju nas na katastrofu koja dolazi, a ona će utjecati na cijeli svijet”.kazao je Ahmed Gaddafi al-Dam

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare