Published On: Pon, pro 26th, 2016

Islamist sa Kosova se vratio iz Sirije , obitelj sretna smršao je, ima novi styling i nekako je poletniji..

BEOGRAD – Jedan od ozloglašenijih pripadnika Islamske države Lavdrim Mudžaheri vratio se iz Sirije na Kosovo i Metohiju, a službeni Rim je tim povodom na noge podigao tajne službe u Makedoniji, Albaniji i na Kosmetu, piše talijanski “Espreso”.
Talijanski list navodi da je Mudžaheri, navodno, na Kosmet stigao sredinom studenog iz Makedonije, te podsjeća da je on srpskoj javnosti poznat kao “kasapin iz Kačanika” i da se proteklih godina pojavljivao na brojnim snimcima egzekucija.
Pozivajući se na talijanske obavještajne izvore, “Espreso” tvrdi i da je sa Mudžaherijem stiglo 300 do 400 bivših boraca Islamske države, kao i da je, u međuvremenu, uspio da zametne trag obavještajcima, prenosi Radio-televizija Srbije. Italijanski obavještajci zainteresovali su se za Mudžaherija krajem 2015. godine kada je u operaciji “Van Dam” razbijena ćelija Islamske države u Breši u kojoj su otkriveni dokazi o vezama te grupe i “kasapina iz Kačanika”.
Priča o povratku Mudžaherija na Kosmet izbila je u prvi plan nakon što su policija samoproglašenog Kosova i albanska policija uhitile dvadesetak radikalnih islamista koji su, navodno, planirali bombaški napad tijekom nogometne utakmice između Albanije i Izraela, sredinom studenoga. Izvori u kosovskoj policiji navode da su uhićeni u toj akciji bili pod direktnom Mudžaherijevom kontrolom.