Published On: Fri, Aug 2nd, 2013

ISKUSTVA IM NE FALI: Hrvati i Srbi skupa rade tenk

ZAGREB – Zagrebački Jutarnji list piše da već postoje planovi o zajedničkoj suradnji vojnih industrija Srbije i Hrvatske.

Jutarnji list ocijenjuje da će posjetom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Srbiji, u listopadu, biti “formalno završen politički sukob” do kojeg je došlo sredinom 2012. godine, kada je Tomislav Nikolić izabran za predsjednika Srbije.

Bit će to posljednji korak u novoj normalizaciji odnosa Hrvatske i Srbije, piše Jutarnji list, pozivajući se na diplomatske krugove.

“Moglo bi se dogoditi da za nekoliko godina hrvatsko-srpski tenkovi opet budu prodavani u Africi ili na Bliskom istoku”, piše list i navodi da već postoje planovi o zajedničkoj suradnji vojnih industrija dviju zemalja, uz podsjećanje da je nekadašnja SFRJ bila “značajni izvoznik naroužanja”.

Pored unapređenja političke suradnje, rješavanja sudbine nestalih i sporazuma kojim bi se optuženima za ratne zločine sudilo u njihovim sadašnjim prebivalištima, izgleda da bi, kako navodi Jutarnji list, Srbija i Hrvatska uskoro mogle krenuti u zajedničku izvoznu akciju u zemlje tzv. Trećeg svijeta.