Published On: Ned, kol 5th, 2018

ISIL-ovskom taktikom pokušali ubiti Madura

Šef države na rubu propasti preživio je pokušaj atentata

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro bio je meta neuspjelog napada u subotu u Caracasu dok je držao govor na na vojnoj svečanosti, javljaju agencije.

Dronovi napunjeni eksplozivom eksplodirali su blizu mjesta na kojem je predsjednik Venzuele Nicolas Maduro držao govor u subotu, ali su i on i ostali članovi vlade neozlijeđeni, izjavio je venecuelanski ministar informiranja Jorge Rodriguez.

“Imamo dokaz da je ovo bio pokušaj ubojstva. nisu uspjeli”, rekao je Rodriguez. “Imamo dokaz da je ovo bio pokušaj ubojstva. Nisu uspjeli”, rekao je Rodriguez, a prenijela je Hina. “Predsjednik Maduro je iz napada izašao bez ozljeda i nastavlja s radom”.

Kako se vidi na televizijskim snimkama Maduro je iznenada prekinuo govor kojeg je držao u subotu u Caracasu na vojnoj svečanosti. U jednom trenutku dok je govorio Maduro je pogledao u nebo, a kamera je prikazala više desetaka vojnika kako trče prema Avenida Bolivar na kojoj se održavala svečanost. U pozadini su se čuli vriskovi.  Kako je dodao Rodriguez, u ovom “napadu” na Madura ozlijeđeno je sedam pripadnika Nacionalne garde. Prijenos predsjednikova govora odmah je prekinut nakon napada. Slične taktike su godinama koristili pripadnici ISIL-a u brojnim napadima na iračke i sirijske snage sigurnosti. Jeftinim dronovima su dodali jeftine mehanizme za otpuštanje bombi i tako su s velikom preciznošću mogli ubijati svoje protivnike. Čini se da je bilo samo pitanje vremena kad će neka druga organizacija preuzeti njihove taktike.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x