Published On: Sri, ruj 15th, 2021

ISIL-ova mlada: ‘Bila sam glupa, molim vas, primite me natrag‘

Shamima Begum dala je intervju za britanske medije u kojem iz kampa za sirijske izbjeglice moli za povratak u Veliku Britaniju. Shamima je 2015. godine otputovala u Siriju i podupirala je Islamsku državu, prenose 24sata.hr.

U britanskom televizijskom programu pojavila se našminkana i bez hidžaba kojeg, kaže, ne nosi već godinu dana.

– Skinula sam ga zbog sebe. Osjećala sam se jako sputano u hidžabu, to nisam bila ja – rekla je Shamima, prenosi Mirror.

Na pitanje novinara je li to sve samo dobar PR kako bi se vratila u Britaniju odgovara:

‘Ne, ovo je samo i isključivo zbog mene same’.

podignuta optužnica Žena iz BiH dala najmanje 230 tisuća KM Islamskoj državi, osobno je nosila novac u Siriju DESK

optužnica protiv Sene Hamzabegović PRIKUPLJALA NOVAC ZA ISIL: Podignuta optužnica protiv državljanke BiH i Švicarske zbog financiranja terorističkih aktivnosti Fena

Shamima se s 15 godina pridružila ISIS-u, a britanske vlasti su joj zbog toga oduzele državljanstvo i zabranile povratak u Veliku Britaniju.

Novinari su joj rekli kako gledatelji i nisu pretjerano uvjereni u njenu priču i kako smatraju da je sve to samo predstava i gluma kako bi se mogla vratiti.

– Jedini zločin koji sam ikad počinila je taj da sam bila dovoljno glupa da se pridružim ISIS-u – rekla je Shamima.

Kaže kako su je izmanipulirali i iskoristili i kako je mislila da odlazi u zajednicu muslimana.

Bila sam zadojena informacijama na internetu koje su ISIS-ovci širili i govorili su mi kako ne mogu biti dobra muslimanka dok sam u Velikoj Britaniji – tvrdi Shamima.

Kaže kako je mislila da će tamo biti sigurna i da nije bila svjesna da ISIS želi zavladati svijetom. Kaže kako žali zbog svega.

– Nikako nije dopustivo ubijati ljude u ime religije i ovim putem se želim ispričati. Žao mi je – rekla je Shamima.

Tvrdi kako bi po povratku u Veliku Britaniju mogla vlastima dati korisne informacije i imena terorista. Kaže kako je spremna nositi i zakonske posljedice ako joj se dopusti da se vrati u zemlju.

Tko je Shamima Begum?

Shamima je jedna od tri srednjoškolke koje su 2015. godine pobjegle u Siriju i pridružile se ISIS-u. Živjela je pod režimom najmanje 3 godine, a pronađena je 2019. u 9. mjesecu trudnoće u izbjegličkom kampu. Dijete joj je kasnije umrlo od upale pluća, a kaže kako je prije toga izgubila još dvoje djece.

Nakon toga britanske vlasti oduzele su joj državljanstvo i zabranile joj da se vrati u zemlju. Jedna od djevojaka koja je otišla s njom navodno je ubijena u bombaškom napadu dok se sudbina druge ne zna.

 

guest
nije obvezno
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x