Published On: Pet, ruj 14th, 2012

Iscrtani bošnjački simboli su projekt islamizacije

Članovi OO HDZ-a BiH Bugojna odlučili su pozvati hrvatski puk Bugojna na bojkot svečanosti otvorenja glavne gradske ulice. Razlog su simboli bošnjačkog naroda iscrtani na trgu voljom aktualnog načelnika Hasana Ajkunića.

Islamizacija Bugojna

U HDZ-u BiH smatraju da je i Ajkunić, kao i njegovi prethodnici nastavio politiku islamizacije Bugojna koju je još u ratu započeo Dževad Mlaćo, predsjednik Ratnog predsjedništva. U priopćenju HDZ-a BiH stoji:

Bugojno! Grade hrvatskog stradanja, kalvarije tuge i boli, kako u tebe usaditi duh tri naroda, tri kulture, kako pružiti ruku pravednosti i povući crtu ravnopravnosti? Gdje i kako u tebi pronaći multietničku Bosnu i Hercegovinu koje su puna usta bošnjačkim političarima?“. Sve su ovo pitanja na koje odgovora nema jer proces islamizacije Bugojna započet u ratu nikad nije završio, samo su sredstva kojima se provodi promijenjena. Tri bošnjačka načelnika tijekom i poslije rata provela su tri različita plana kojima je cilj isti: od nekad najljepšega grada u središnjoj Bosni napraviti muslimansku kasabu u kojoj nema mjesta za ljude druge vjere i nacije.

Podsjećamo, islamizaciju ili pokasabljenje Bugojna započeo je Dževad Mlaćo. On je ovom procesu dao prepoznatljivu notu etničkog čišćenja osmišljavajući i provodeći u novijoj povijesti nezapamćen progon Hrvata. Ubojstva, zastrašivanja, pljačke i otimanja te logori način su na koji je Mlaćo proveo svoj monstruozni plan!

Po principu „gdje ja stadoh, ti produži“, Mlaćin plan islamizacije nastavlja Mustafa Strukar. Izgradio je Strukar islamski centar na hrvatskoj zemlji, započeo borbu za ostanak naziva ulica po bošnjačkim herojima, a zapravo zločincima koji su kroz povijest provodili planove islamizacije i pokasabljenja Bugojna.

Strukara, kao „šlag na kraju“, zamjenjuje Hasan Ajkunić, prijateljski raspoložen neprijatelj Hrvata. I dok tvrdi da voli pripadnike svih naroda, Ajkunić odbija izdati dozvolu za gradnju Katoličkog školskog centra, ali i spomen-obilježja poginulim pripadnicima HVO-a. Svoj je mandat Ajkunić okrunio rekonstrukcijom glavne gradske ulice, koju odnedavno „krasi“ polumjesec. Poruka je jasna islamizacija Bugojna je pri samome kraju! Početak kao i završetak cijelog procesa prati perfidna politika SDA! Kažu – „Mi nismo krivi, načelnik to radi samovoljno“ – navode u OO HDZ-a Bugojna te ističu da su bošnjački političari u Bugojnu isti, bez obzira na to jesu li iz SDA, SDP-a ili su, navodno, neovisni!.

Tjeraju Hrvate

Kao dokaz, navode obračun Zukana Heleza s hrvatskim logorašima Bugojna, koji je počeo njegovim mandatom ministra za pitanja branitelja u Vladi FBiH, a, po svemu sudeći, završit će onog dana kada i posljednji hrvatski logoraš Bugojna ostane bez ikakvih prava!

„Bez obzira kojoj stranci pripadaju, bošnjački političari Bugojna provode isti cilj, islamiziraju Bugojno tako što iz ovoga grada pokušavaju protjerati malobrojne hrvatske povratnike, učiniti im život nepodnošljivim i ostaviti ih bez ikakvih sredstava za život“, stoji, između ostalog, u priopćenju OO HDZ-a BiH Bugojno.

► PLAN
Tri bošnjačka načelnika tijekom i poslije rata provela su tri različita plana kojima je cilj isti: od nekad najljepšega grada u središnjoj Bosni napraviti muslimansku kasabu u kojoj nema mjesta za ljude druge vjere i nacije

► NAČELNIK
l dok tvrdi da voli pripadnike svih naroda, Ajkunić odbija izdati dozvolu za gradnju Katoličkog školskog centra, ali i spomen-obilježja poginulim pripadnicima HVO-a. Svoj je mandat Ajkunić okrunio rekonstrukcijom glavne gradske ulice, koju odnedavno „krasi“ polumjesec.
Sadašnji načelnik Hasan Ajkunić i predstavnici vladajuće stranke SDA zajedno s predstavnicima HDZ-a BiH Bugojno dogovorio kako glavni gradski trg neće biti popločan zelenim kockicama niti će na njemu biti simbola u obliku polumjeseca! A ipak je sve to učinio…

0 0 glasovi
Ocjena članka
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare