Published On: Čet, lip 9th, 2022

IRANSKI GENERAL PRIJETI “Pratimo Izrael, jedna greška i sravnit ćemo Tel Aviv sa zemljom”

Tenzije između Izraela i Irana ne smiruju se nakon ubojstva visokorangiranog dužnosnika u Teheranu. General iranske vojske Kioumars Heydari izjavio je za novinsku agenciju Tasnim kako Iran prati svaki potez Izraela te da će svaka greška biti kažnjena, prenosi Time of Israel.

“Za svaku grešku neprijatelja sravnit ćemo Tel Aviv i Haifu sa zemljom po naredbi vrhovnog vođe”, rekao je Heydari, inače komandant iranskih kopnenih snaga. Dodao je da su dostignuća iranske vojske trn u oku neprijateljima.

“Jedinice kopnene vojske opremljene su preciznim i dalekometnim oružjem, a proširen je i domet dronova i operativnih projektila kopnenih snaga”, istaknuo je.

Izjava iranskog generala stigla je nakon što je u ponedjeljak otkriven izvještaj u kojem je navedeno da su sigurnosne snage Tajlanda spriječile par pokušaja Irana da nanese štetu izraelskim i zapadnim vojnim ciljevima u Tajlandu. Times of Israel piše da se Iran navodno pokušavao osvetiti za nekoliko ubojstava svojih generala, uključujući i pukovnika korpusa Islamske revolucionarne garde./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
🇵🇾👍🇵🇾
🇵🇾👍🇵🇾
26 dana prije

Vi ste obični glupi muslimani koje Izrael taslači 100 god idioti

Anonimac
Anonimac
26 dana prije

Eto vasi prijete…Tudjman rece da ste iz Irana dosli

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
26 dana prije

Ne reče. Lažeš kao i obično.

Anonimac
Anonimac
26 dana prije

Ne bi te drukčije šejtan pretvorio u prah, đenerale.